platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
mötesstaden växer
Första kvartalet ökade USA och Kina
stort i Göteborgs gästnätter.
möten förädlar kunskap
Tillit
lockade tusentals besökare till Vetenskapsfestivalen.
möten skapar utveckling
Göteborg imponerar
på världsledande organisation för mötesarrangörer.
Framtid
Inlandsbanan
kan rustas genom miljardinvestering.
omvärldsanalys
Scandic – en attraktiv arbetsgivare
Högst rankad bland 50 aktörer i branschen.
massor skapar möten
Fredrik Reinfeldt
talar på Empack på Kistamässan
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
RSS
rss_icon
Länkar
Skånes Matfestival – ny gastronomisk satsning

Den 23-25 maj arrangerar Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne en skånsk matfestival i Brösarp. Under tre dagar finns möjlighet att uppleva, provsmaka, lära känna och upptäcka regionens alla småskaliga producenter, etablerade livsmedelsföretag och mathantverkare.

Idag är Skåne landets främsta landskap när det gäller matproduktion. Förutom större etablerade livsmedelsföretag är omkring 800 småskaliga producenter och mathantverkare aktiva i regionen.

– Dagarna genomsyras av interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, allt med maten i fokus, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin. Vi skapar festivalen för matintresserade skåningar och turister, men även för branschen och alla andra som driver den gastronomiska utvecklingen framåt.

Anders Cederberg, gästgivare för Brösarps gästgiveri och spa, är initiativtagare till matfestivalen. Han upplåter mark som gör det möjligt för att genomföra utomhusfestivalen i en vacker omgivning.

– Inramningen i det böljande landskapet känns helt rätt. Matfestivalen är en naturlig del i vår vision att bygga det innovativa landskapet för framtidens livsmedel, mat, dryck och måltid, säger Lotta Törner.

Smaka på Skåne, en del av Livsmedelsakademin, är en satsning på att utveckla Skåne till en kulinarisk frontregion och festivalen blir ett av de större initiativen under året.

Skånes Matfestival kompletterar Matrundan som årligen arrangeras på Österlen i slutet av maj. Finansieringen sker delvis via Länsstyrelsen, och själva genomförandet sker genom strategiska samarbeten.