platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
kongresser förädlar kunskap
Halmstad årets klättrare
på svenska kongresslistan.
safety & Security
Säkerhetsfokus
på Möten & Events i Göteborg 10-11 oktober.
mötesstaden växer
Första kvartalet ökade USA och Kina
stort i Göteborgs gästnätter.
möten förädlar kunskap
Tillit
lockade tusentals besökare till Vetenskapsfestivalen.
möten skapar utveckling
Göteborg imponerar
på världsledande organisation för mötesarrangörer.
Framtid
Inlandsbanan
kan rustas genom miljardinvestering.
omvärldsanalys
Scandic – en attraktiv arbetsgivare
Högst rankad bland 50 aktörer i branschen.
massor skapar möten
Fredrik Reinfeldt
talar på Empack på Kistamässan
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
RSS
rss_icon
Länkar
Scandic utmanar vägkrogarna

”Köksbaren” ska finnas på 12 av kedjans hotell längs landets europavägar, men ska även locka närboende i regionen. Målet med det nya konceptet är att höja standarden på maten längs vägarna.

Satsningen på att modernisera hotellen är en del av den investering på 1,6 miljarder kronor som Scandic gör tillsammans med fasighetsägaren Pandox. Investeringen genomförs i ett tjugotal hotell under en treårspersiod.

De senaste åren har Sverige upplevt en explosion i utbudet av nya restauranger. Men längs våra vägar så dominerar några få aktörer som erbjuder snabbmat.

– Alla som bilat längs våra vägar vet att utbudet av mat på väg lämnar en hel del att önska. Vi vill bidra till att höja standarden för de som reser. Vi ska erbjuda ett varierat, vällagat och nyttigare alternativ, säger Thomas Fankl, en av initiativtagarna till det nya konceptet och ansvarig för Scandics alla svenska restauranger.

Köksbaren har utvecklats för att erbjuda hotell- och matgäster en inspirerande miljö med ett brett utbud av typiska hotellrätter, som exempel klassisk pepparstek och torskrygg med räkor serverade på ett modernt sätt.

Ambitionen är att skapa en avslappnad atmosfär samtidigt som kvaliteten är hög. Interiör och inredning är modern och avslappnad med retrokänsla som för tankarna tillbaka till 1960-talet.

– Vi vill locka alla som bor i närheten av dessa hotell att besöka oss, i synnerhet på de orter där det inte finns så många alternativ. Vi vet att hotell inte alltid är det första man tänker på när man ska ut och äta, säger Thomas Fankl.

Förra våren öppnade en första pilot av Köksbaren på Scandic Upplands Väsby, och den har fått efterföljare i Uppsala, Helsingborg och Karlstad.

Under 2014 finns eller öppnar Köksbaren på följande hotell och orter:

• Bollnäs väg 83

• Gävle väst E4

• Helsingborg nord E4

• Jönköping, Scandic Elmia E4

• Karlstad, Scandic Klarälven E18

• Linköping väst E4

• Södertälje E4

• Upplands Väsby E4

• Uppsala nord E4

• Västerås E18

• Växjö väg 25

• Örebro väst E18