platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
mat och möten
Stockholmsmässan
arrangerar matfestival i Kungsträdgården.
hotell
Tillväxt på Arlanda
får hotellprojekt att växa.
kunskapsutveckling
Södertälje Science Park
tar initiativ till Science Week.
omvärldsanalys
Stockholm klättrar
som internationell mötesstad.
statistik
Uppsala passerade Göteborg
i ICCA-statistiken.
möten utvecklar kunskap
10 000 kunder
ska inspireras till bättre möten. Scandic lanserar nytt möteskoncept.
RSS
rss_icon
Länkar
Stjärnkockar slår ett slag för råvaran

Snart öppnar Mitt Kök, Nordens största matmässa. Ett av de mest omtyckta inslagen under mässdagarna i Stockholm är Kockarnas krog, där sju av landets mest kända kockar delar med sig av sina kunskaper i form av specialkomponerade menyer och scenframträdanden.

Årets tema är ”Råvaran i fokus”, där kockarna skapar var sin rätt som tillagas på plats.

– Råvarutemat känns extra kul. Vi har en tradition i Sverige där vi värnar om råvaran, om hur den tas fram, oavsett om den kommer ifrån växt- eller djurriket. Våra matråvaror håller hög kvalitet och det uppmärksammas även internationellt, säger Fredrik Eriksson, en av kockarna samt även en av initiativtagarna till samarbetet.

Enligt honom börjar allt fler personer upptäcka glädjen med hemlagat. Inte bara för att det många gånger smakar bättre utan också för att det är avkopplande att laga mat. Man får till exempel tid att tänka. Många tycker dessutom att det är kul och spännande att lära nytt och att utveckla sin matlagningskonst.

Stjärnkocken Daniel Berlin, som nyhetskanalen CNN tror snart toppar krogarnas världsrankinglista, understryker vikten av råvarornas betydelse.

– De är kolossalt viktiga för slutresultatet. Dåliga råvaror, ingen riktigt god mat. Det är därför som jag har min krog i Skåne Tranås på Österlen. Där finns allting när det gäller färska och bra råvaror runt husknuten, säger han.

Arrangemanget genomförs på Svenska Mässan i Göteborg den 24 – 27 oktober, och på Stockholmsmässan den 7–10 november.

Årets medverkande stjärnkockar är Cecilia Andersson, Daniel Berlin, Fredrik Eriksson, Magnus Johansson, Tommy Myllymäki, Daniel Räms och Malin Söderström.

Se videoklipp på:

Fredrik Eriksson: www.youtube.com/watch?v=ORNmBMUHjJE

Daniel Berlin: www.youtube.com/watch?v=CsCE7SREA7Q

Cecilia Andersson: www.youtube.com/watch?v=XiJfmdos4AU

Magnus Johansson: http://www.youtube.com/watch?v=ijvNQRY0Ssg

Tommy Myllymäki och Daniel Räms: www.youtube.com/watch?v=N69CLp65xH0

Malin Söderström: www.youtube.com/watch?v=DZL6NtrcAs0

 

Arvodet på 20 000 kronor som kockarna får för att delta, går traditionsenligt och oavkortat till ett välgörande ändamål.