platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
mötesstaden växer
Första kvartalet ökade USA och Kina
stort i Göteborgs gästnätter.
möten förädlar kunskap
Tillit
lockade tusentals besökare till Vetenskapsfestivalen.
möten skapar utveckling
Göteborg imponerar
på världsledande organisation för mötesarrangörer.
Framtid
Inlandsbanan
kan rustas genom miljardinvestering.
omvärldsanalys
Scandic – en attraktiv arbetsgivare
Högst rankad bland 50 aktörer i branschen.
massor skapar möten
Fredrik Reinfeldt
talar på Empack på Kistamässan
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
RSS
rss_icon
Länkar
Mässrestauranger på Malmömässan blir Krav-märkta

I samband med ekomässan Natural Products Scandinavia den 20-21 oktober tar Mässrestauranger i Malmö ytterligare ett steg i sin satsning för hållbar gastronomi. Efter en  granskning blir restaurangerna Cloud och Forest samt kaféerna Krav-märkta. Det är det första mässrestaurangföretaget i landet som uppfyller Kravmärkningens regler.

– Att bli Krav-märkt känns visar var vi står i arbetet för ett hållbart samhälle. Krav-märkt mat och dryck är godare, nyttigare och miljövänligare, säger Anna Haxne, platschef för Mässrestauranger i Malmö.

Krav är landets mest kända miljömärkning och visar att en produkt är ekologiskt producerad. Till skillnad från många andra ekomärkningar tar Krav även hänsyn till klimatfrågor och sociala förhållanden.

Mässrestauranger i Malmö arbetar kontinuerligt med lokala råvaror och smaker från den skånska matkulturen. Tanken är att värna skånsk producenter samtidigt som man får godare mat och nöjdare gäster.

Till exempel kommer grisköttet från Olinge utegrisar, uppfödda i trakterna av Wanås slott, kycklingen köps från Fridhils kyckling på Bjärehalvön och tupp hittas hos Tockafarmaren nära Lund.

 

Fotograf: Ole Jais