platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
hotellutveckling
Dubai toppar listan
över hotell som invigs 2018.
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Tre kockar från Hufvudsta & Görveln till Årets Kock 2013
Två kockar från Hufvudsta gård i Solna är ännu en gång representerade i Årets Kock – SM i matlagning. Anders Dahl och Patrik Jonsson har valts ut bland 146 inskickade bidrag och tävlar i den första semifinalen den 13 november i Uppsala.

Anders Dahl, 34, arbetar som kökschef på Hufvudsta gård och har erfarenhet från krogar som Gondolen, Bon Lloc, Mondän och Spring. Det är tredje gången han skickar in ett bidrag till tävlingen, lika många gånger har han gått till semifinal. Han kvalificerade sig med rätten "kyckling från Hagby gård" med betor, morot och kål.

Patrik Jonsson, 28, har arbetat på Hufvudsta gård sedan i januari förra året och är en matkreatör som tycker om att hålla matlagningskurser. Han har tidigare erfarenheter från Lejondals slott och restaurang Kjellssons. Patrik Jonsson gick vidare med rätten "Viltrubbad" älg med kål, äpple, lök och svamp.

Intresset för årets upplaga av Årets Kock är stort. Etthundrafyrtiosex kockar skickade in ett tävlingsbidrag och en jury bestående av ett femtontal av landets främsta kockar har bedömt bidragen anonymt. Tjugofyra av de inskickade bidragen får tävla i två semifinaler. Den första genomförs i Uppsala den 13 november och den andra i Jönköping den 20 november. Finalen är den 8 februari i Stockholm.

Det är 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Årets Kock. I startfältet finns flera av Skandinaviens bästa restauranger representerade.

Robert Hedman, tidigare kökschef på Hufvudsta gård men nu ansvarig för köket på systerhotellet Görvälns slott, gick även han till semifinalen i Uppsala.


 

Bilden: Patrik Jonsson och Anders Dahl från Hufvudsta Gård Mat & Möten samt Robert Hedman Görvälns slott har gått till semifinal i Årets Kock 2013.

Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt.