platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
RSS
rss_icon
Länkar
Stark Skånerepresentation på Copenhagen Cooking
Tourism in Skåne och Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin bjuder in till en skånsk matmarknad och lounge på temat ”Skåne – Københavns vilde baghave” där ett tiotal restauranger från bland annat nätverket Skånska Matupplevelser deltar. För att kunna avnjuta maträtterna kan besökarna köpa klippkort för 150 danska kronor som ger tio smakprover.

På plats finns flera skånska matproducenter som bjuder på smakprover och säljer sina produkter.

– Efterfrågan på skånska råvaror ökar i och med att man på den danska sidan anammat det nya nordiska köket på olika kreativa sätt, säger Anna Eklund som ansvarar för producenttältet.

De som besöker den skånska matmarknaden får också bokningserbjudanden på boende i kombination med fantastiska matupplevelser.

Tack vare ett nytt samarbete mellan Smaka på Skåne och Öresundsbron får alla deltagande restauranger och producenter gratis överfart mellan Malmö och Köpenhamn.

Copenhagen Cooking pågår mellan den 20 augusti och den 2 september.

 

Säljer smakprover:

Brösarp Gästgifveri, Hotell Dannegården, Elisefarm, Grand i Lund, Häckeberga, Rebell, Rusthållargården, Skanörs Fiskrökeri, Skanörs Gästgiveri, The Lodge och Ängavallen.

 

Erbjuder resepaket:

Brösarps Gästgifveri och spa, Grand i Lund, Hotell Dannegården, Häckeberga,  Margretetorps Gästgifveri och Ringsjö Wärdshus.

 

Matproducenter:

Krokstorp gård (rapsolja), Söderberg & Sara (surdegsbröd), Bonnarps hjortgård (vilt), Maglehem (ekologisk äpplemust), Goagård (getost och marmelad),  Sunnantorps gård (ekologisk salami), Fridshills kyckling, Larsviken (grönsaker/chips) och Vikentomater.