platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
På nytt uppdrag
Forenom
rekryterar destinationsexpert för att växa i Skåne.
Mässor skapar möten
Spirande och spännande
på Elmia Garden.
möten kan skapa GaSELLER
Dagens Industri
utser Trippus som gasellvinnare för 5:e året i rad.
möten skapar nya synapser
Borås arrangerar Nationell historiekonferens
med 400 deltagare.
RSS
rss_icon
Länkar
Sverige vann IACCs mattävling Copper Skillet för första gången

Världsfinalen i IACCs kocktävling Copper Skillet genomfördes på La Torretta Resort and Spa i Texas, USA. Villa Breviks köksmästare och Food & Beverage Manager Johan Heibert vann hela tävlingen.

Kocktävlingen initierades för nio år sedan och har tidigare vunnits av nationer som Kanada, Spanien, Danmark och USA. Det speciella är att kockarna bara har 30 minuter på sig att kreera en maträtt utifrån exakt samma råvaror, vilka är hemliga intill 15 minuter innan start, och utrustade med bara ett gasolkök som hjälpmedel.

– Jag blev lite förvånad då det visade sig att, bland de tre huvudingredienserna (proteiner) som man måste använda minst två av, inte fanns kött, säger Johan Heibert. Och eftersom vi var i Texas inte heller fisk utan tofu (sojabönor), quinoa (frön från en ört) och lokal Cheddar (ost).

Johan Heibert kom till Villa Brevik för två år sedan och har en klar ambition att förnya matupplevelsen och bygga upp det Cape Malay-inspirerade kök de har idag. Han är utbildad på Grythyttan och har bland annat jobbat som köksmästare på Rosendahls värdshus. Villa Brevik har tidigare kvalificerat sig till världsfinalen två gånger tidigare, då med Tommy Eriksson.

 

Bilden: Johan Heibert, Villa Brevik, tar emot priset som Årets kock inom IACC i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien, och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade anläggningar och har högsta kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionell personal och personlig service.