platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
På nytt uppdrag
Forenom
rekryterar destinationsexpert för att växa i Skåne.
Mässor skapar möten
Spirande och spännande
på Elmia Garden.
möten kan skapa GaSELLER
Dagens Industri
utser Trippus som gasellvinnare för 5:e året i rad.
möten skapar nya synapser
Borås arrangerar Nationell historiekonferens
med 400 deltagare.
RSS
rss_icon
Länkar
Matstudiokonceptet Aveqia expanderar i Stockholm
Svenska matstudiokonceptet Aveqia expanderar sin verksamhet genom att öppna Europas största matstudio i Stockholm. Konceptet med Aktiv matlagning har funnits i tio år men aldrig tidigare varit så efterfrågat som nu. I början av december öppnar Aveqia i nya lokaler för att möta efterfrågan. Samtidigt har kontraktet för första utlandsetableringen precis signats i London.

I linje med Eskil Erlandssons vision om Sverige som det nya matlandet i Europa tar entreprenören och grundaren för Aveqia, David Berggren, de svenska smakerna till London. Med sina tio år bakom konceptet Aktiv matlagning bjuder Aveqia in gästen till spisen, en umgängesform som skapar både goda relationer och goda rätter. Med allt större efterfrågan öppnar i december Europas största matstudio i Stockholm. Samtidigt fortsätter Aveqias expansion till Göteborg och under 2012 även London.

Mitt i finanskvarteren på Bridge street kommer den 400 kvadratmeter stora lokalen att öppna i början av april. Med välsignelser från utländska gäster och rådgivare som exempelvis Sarah Stewart, som länge jobbat för Gordon Ramsey, känner sig vd Johan Kadar säker på sin satsning. David Berggren ser sitt första kök utomlands som en möjlighet att möta nya gäster och även ett ypperligt tillfälle att presentera svenska produkter på en ny marknad.

– Intresset för aktiv matlagning har ökat de senaste åren, företag satsar stort på att göra aktiviteter tillsammans med sina anställda och gemene man blir allt mer intresserad av att involveras i matlagningen, säger David Berggren. Självklart känns det spännande att prova konceptet utanför Sveriges gränser.

Den nya matstudion i Stockholm blir den största och mest avancerade i Europa, med plats för över 160 matlagande gäster samtidigt. För designen står arkitekten Pontus Lomar (F12 & Grill) som har ritat den toppmoderna studion med köksutrustning från bland annat Gaggenau och Poggenpohl.

– Det är kul att nu även ge privatpersoner möjligheten till en större matupplevelse med lanseringen av vårt restaurangkoncept. Här får de vara nära råvarorna, möta tekniken i köket och samtidigt träffa likasinnade runt spisen, tänk vilken helkväll, säger David Berggren.

Aveqias matstudio ligger på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.