platsannonser
Projektledare
till Scanworld Conference & Events.
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Omvärldsanalys
Hotellbokningar utanför resepolicyn
är fortfarande ett problem.
nytt uppdrag
Umeå Congress
tecknar nytt ramavtal med Linköpings Universitet och anställer.

Yasuragi
lanserar nya TV-fria rum.
omvärldsanalys
Internetstiftelsen investerar en miljon kronor
i mötesplatsen Foo Café.

Thomas Engelhart
lämnar Scandic Hotels.
Omvärldsanalys
Minnesota hjälper KTH Campus att fylla 100 år
100 talare, 50 timmar nonstop!
resehandling i förvandling
Resia förvandlar resebyrån till studio
Resia Travel Studio finns i Kungsbacka.
flygindustrin
Flygresorna i världen
ökade med sju procent under 2016.
hotellnytt
HKC Hotels väljer Best Western
för sin storsatsning i Göteborg.
New Nordics by SAS
SAS utökar menyn i SAS Go
med fokus på resenärers livsstil och kostbehov.
RSS
rss_icon
Länkar
Anders Vendel blir värdshusvärd i Ystad

Sandskogens Värdshus ligger ett stenkast från Ystads Saltsjöbad (YSB) och byggdes år 1899. Det räknas till ett av Skånes vackraste värdshus, ritat av arkitekt Peter Boisen, Ystads förste stadsarkitekt.

Nu stiger Anders Vendel, av av landets bästa kockar och köksmästare,  in i köket och en total upprustning ska ske både byggnads- och köksmässigt.

Fastighetsägaren och Ystadsvisionären Joakim Strandberg, fräschar upp huset för att återställa den forna glansen. Det finns 90 sittplatser inomhus och 75 utomhus.

– Vi har stora planer och bygger en stor uteveranda runt huset i söderläge och hela utemiljön får en ny look. Det blir även ett nytt serveringskök ute med stenugnsbakade pizzor och bar för sallader med mera, säger Joakim Strandberg.

Interiört ska den gamla stilen från 1899 lyftas fram. Bland annat är en ny bar tänkt att bli en ny samlingspunkt för Ystadborna.

– Vi bygger också ett nytt kök och i stort sett ska helheten lyftas från två stjärnor till minst fyra. Helst ska vi bli den bästa lunchrestaurangen i staden.

Anders Vendel jobbar redan idag som konsult åt YSB och deras restaurangverksamhet så ett naturligt samarbete kommer säkert att skapas, hoppas Joakim Strandeberg.

Idag driver Anders Vendel restaurangen Vendel Ale Stenar, (som på sommaren också blir restaurangen Grill by the Sea), Organic Bakery i Malmö, Stures bröd och soppkafé i Moderna Museet i Malmö, och klassiska Sture, även den i Malmö.