platsannonser
Konferenssamordnare
till Citykonferensen/Ingenjörshuset.
Helsingborg Convention & Event Bureau
söker en Destinationssäljare.
Vi söker projektassistent
till MKONs team i Malmö!
Local Sales Executive/Manager
at Generator in Stockholm.
nyheter
design skapar möten
Arne Jacobsens
världsberömda designhotell förnyas.
hållbarhet i fokus
Clarions nya miljösatsning en succé
- lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF.
stora möten
Borås tar emot 300
deltagare från Sveriges kart- och mätkompetens.
möten förädlar och utvecklar kunskap
Malmö stad nobbade stor IT-konferens
– kunde inte se nyttan.
mat och möten
Stockholmsmässan
arrangerar matfestival i Kungsträdgården.
hotell
Tillväxt på Arlanda
får hotellprojekt att växa.
kunskapsutveckling
Södertälje Science Park
tar initiativ till Science Week.
omvärldsanalys
Stockholm klättrar
som internationell mötesstad.
statistik
Uppsala passerade Göteborg
i ICCA-statistiken.
möten utvecklar kunskap
10 000 kunder
ska inspireras till bättre möten. Scandic lanserar nytt möteskoncept.
RSS
rss_icon
Länkar
Arne Jacobsens världsberömda designhotell förnyas

Världens första designhotell, Radisson Blu Royal Köpenhamn har påbörjat en omfattande ny renovering. Målet med den pågående renoveringen är att skapa en design i absolut toppklass som gästen påminns om genom varje lite del av vistelsen.

År 1960 designade den legendariska danska arkitekten Arne Jacobsen hela "Royal Hotel", numera känt som Radisson Blu Royal Hotel. Genom att bygga på arvet, återuppliva några av Arne Jacobsens mindre kända designklassiker och inkludera nya designelement, moderniseras den världsberömda ikonen nu inför framtiden.

“Vi är mycket stolta över vårt arv och ett unikt upprätthållande av design kantas av allt vi gör. Renoveringen är inspirerad av Arnes Jacobsens sätt att tillämpa design, med en perfekt kombination av funktion och sofistikation. Vi har siktet inställt på att återskapa en designpräglad gästupplevelse i världsklass som i varje bit är lika ikonisk som sitt original”, säger Tom Flanagan, Area Vice President Nordics of the Rezidor Hotel Group.

Ett handplockat team av prisade danska designers från Space Copenhagen och internationella talanger inom arkitektur tillsammans med projektledare orkestrerar hela projektet som involverar 260 rum, lobby, restaurang samt bar och hela mötes-och evenemangsdelen. Ett rum har dock behållits intakt genom renoveringen; det ikoniska rum 606 på sjätte våningen. Faktum är att rummet bevarats i exakt samma utförande som när det först designades av Arne Jacobsen 1960. För att undvika störande moment för gästerna kommer moderniseringen av hotellet att ske under 2017/2018 vilket låter gästerna fortsätta njuta av hotellet också under själva förnyelseprocessen.

”Vi vill differentiera oss gällande designen för att skapa en gästupplevelse där varje intryck spelar en viktig roll för helhetsupplevelsen. Vårt passionerade och självsäkra team är det bultande hjärtat i hotellet och de lämnar ingen känsla obesvarad eller detalj outredd. Vi vill att gästerna ska känna en exceptionell känsla vid ankomst och en tillhörighet med detta ikoniska landmärke,” förklarar Brian Gleeson, hotellchef på Radison Blu Royal Hotel.

Renoveringen av Royal Hotel reda i full gång och redan nu finns mötes- och eventytorna, med tio konferensrum varav fem styrelserum, redo att nyttjas av sina första gäster. Alla mötesrummen är såklart namngivna efter Arne Jacobssen formgivning så som ”Ägget” vilken faktiskt skapades just till Royal Hotel. Konsten som sitter på väggarna hittades i hotellets egna arkiv och har ramats in för att låta världen ta del av den skatt som Arne Jacobsen lämnat efter sig. Även mötesrummen har sin beskärda del av klassiska mästerverk i ”Svanstolen” som modererats aningen för att passa till de något högre styrelserumsborden.

”Framgångsrika möten är något vi vill ge till varje gäst hos oss och vi gör allt vad vi kan för att hjälpa dem att skapa enastående idéer och säkerställa att viktiga beslut fattas i hjärtat av Köpenhamn. Detta gör vi genom att tillhandahålla en skräddarsydd design och service i absolut toppklass i alla typer av element som inkluderas i mötesupplevelsen,” säger Gleeson.

Royal Hotel, idag känt som Radisson Blu Royal Hotel, var före sin tid i många avseenden när det öppnade på 60-talet. Det var Danmarks första skyskrapa och känd som världens första hotell i sitt slag och även det ända som designats av Arne Jacobsen, någonsin. Dessutom markerar hotellet en viktig start för Rezidor Hotel Group då det var det första hotellet som förvärvades av hotellgruppen. Idag har Rezidor Group mer än 480 hotell och resorts över hela Europa såväl som i mellanöstern och Afrika.

 

Foto - Rickard L. Eriksson.

----------------------------------------------------------------------------------------------Kortfakta om Radisson Blu Royal Hotel, Köpenhamn:

• Världens första uttalade designhotell, designat av Arne Jacobsen år 1960.

• 260 rum och sviter med 24-timmars roomservice.

• Stadens populäraste attraktioner inklusive Tivoli ligger med ett stenkast från hotellet.

• Mötes- och evenemangsdelen tar upp till 300 gäster I tio olika mötesrum.

• Hotellets fullutrustade fitness-center inkluderas också av ång- och torrbastu såväl som träningsklasser, personliga tränare och massage.

• Hotellet belönades som “Danmarks ledande hotell för business” av World Travel Awards 2016.

---------------------------------------------------------------------------------------------------Om Rezidor Hotel Group

Rezidor Hotel Group är en av världens mest dynamiska hotellkedjor och medlem i Carlson Rezidor Hotel Group. Koncernen har 480 hotell i drift och under utveckling med 105,000 rum, i över 80 länder.

Rezidor driver varumärkena Radisson Blu® och Park Inn by Radisson® i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA), samt lojalitetsprogrammet Club CarlsonSM för frekventa hotellgäster. I början av 2014 lanserade Rezidor, tillsammans med Carlson, de nya varumärkena Radisson Red (Lifestyle Select) samt Quorvus Collection (lyx). Sedan 2016 äger Rezidor också 49% av prizeotel. Rezidor har ett branschledande program för ansvarsfullt företagande, och har blivit utsett till ett av världens mest etiska företag av den amerikanska tankesmedjan Ethisphere.

 

I november 2006 noterades Rezidor på Stockholmsbörsen. Majoritetsägare sedan december 2016 är HNA Tourism Group Co., Ltd., en del av HNA Group Co., Ltd., som är ett Fortune Global 500-företag verksamt inom sektorer som; flyg, turism, hotell, finans och onlinetjänster.

 

Rezidor Hotel Group och dess varumärken har 43,700 anställda i EMEA och har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgien.

Clarions nya miljösatsning en succé - lägre förbrukning och en miljon kronor till UNICEF

Det var i juni i fjol som Clarion Hotel introducerade ett nytt miljökoncept för alla övernattande hotellgäster i Norden. Gäster som bor mer än en natt ges möjlighet att bidra till miljön genom satsningen ”Green Stay”. Initiativet erbjuder gästerna att välja bort städning och istället skänka pengar till UNICEFs och Nordic Choice Hotels gemensamma projekt ”Sweet Dreams”. Clarion Hotel har under mindre än ett med gästernas hjälp samlat in en miljon kronor.

Genom tjänsten Green Stay erbjuds gästen att välja bort städning och istället bidra till UNICEFs och Nordic Choice gemensamma projekt mot människohandel i Kambodja. Genom Green Stay har man i tillägg reducerat förbrukning av vatten och kemikalier tack vare de 15 procent som väljer bort städning. Även drift- och personalkostnader har minskat. Idén kring Green Stay kom ursprungligen från en medarbetare som tack vare sin kreativitet fick ta emot pris från Petter Stordalen.

– Green Stay har levererat betydligt mer än vad vi vågat hoppas på! Gensvaret från gästerna är tydligt: man vill vara med och bidra, säger Henrik Berghult, Senior Vice President, Clarion Hotel. Sedan en tid tillbaka kan även våra konferensgrupper välja Green Stay. Ett uppskattat initiativ som ingen annan på marknaden erbjuder idag, avslutar Henrik Berghult.

Gästerna har möjlighet att välja bonuspoäng istället för att donera till UNICEF. Dock väljer över 70 procent av gästerna att bidra till UNICEF.

– Vi är imponerade av resultatet från denna kampanj, och samtidigt stolta över att ha en engagerad partner som Nordic Choice Hotels som visar att de verkligen tar ansvar, även utanför hotelldörren, säger Camilla Viken, Generalsekreterare UNICEF Norge. Ett fantastiskt resultat som kommer att hjälpa de mest utsatta barnen i Kambodja genom Sweet Dreams.

Green Stay har skapats med utgångspunkt i hotellkedjans miljöstrategi, där målet är att bli ett klimatneutralt företag. I strävan mot minskad förbrukning av kemikalier och vatten, skall Clarion Hotel leda utvecklingen till ett grönare samhälle. Inom kort kommer samtliga hotell inom Nordic Choice Hotels att erbjuda samma tjänst.

 

300 från Sveriges kart- och mätkompetens till Borås

Den 16-18 maj nästa år arrangerar Sveriges Kart- och Mätningstekniska Förening, SKMF, sitt möte i Borås för närmare 300 deltagare.

Teknikutvecklingen ger många nya möjligheter och fodrar ständig kompetensutveckling. Exempelvis har drönare fått ett stort genomslag i mätbranschen och många mobilappar innehåller idag en karta.

Inspiration, kompetens och nätverk är vad som erbjuds under de två kunskapsdagarna. Deltagare är allt från studenter till yrkesverksamma inom ämnesområden som geodesi, mätning, GIS och kartteknik från både offentlig och privat sektor.

– En bra geografisk infrastruktur är grunden för ett bra samhällsbyggande. Att det hålls en kongress om ämnet här i Borås gör att intresset för frågorna ökar lokalt och vi får möjlighet att visa upp stadens utveckling nationellt, säger Jonas Isaksson, Geodataavdelningen inom Samhällsbyggnadsförvaltningen i Borås stad, som även är lokal värd för mötet.

Förutom att visa på kommunens verksamhet i frågan får deltagarna uppleva Borås skulptur och street art-satsningar och lära om andra verksamheter som exempelvis nya Energi- och Miljöcentret på Gässlösa.

Föreningen SKMF bildades 1953 i Norrköping och har idag 1 300 medlemmar spridda över hela Sverige inom offentlig, kommunal och privat sektor.

Malmö stad nobbade stor IT-konferens – kunde inte se nyttan

Sydsvenskan berättar idag om hur Malmö-företaget Pixelant ville låna Malmö rådhus för en konferens med cirka 300 IT-experter från hela världen. Nej tack, blev svaret från kommunen som inte kunde värdera nyttan för staden.

Normalt bjuder staden dessutom på en middag för en sådan konferens och "Borgmästaren",  eller annan ledanade politiker brukar hälsa en konferens av denna dignitet välkomna till staden och passa på att bygga ut nätverket

Robert Lindh är vd för Pixelants vd Robert Lindh fick ett kort svar på företagets ansökan: ”På dagens sammanträde beslutade Representationskommittén avslå er ansökan”.

Robert Lindh fick ingen motivering och menar att kommunen agerar oseriöst och att de heller inte förstår vad en utvecklarkonferens är och handlar om. Att stadens politiska företrädare inte förstår att alla sådana här möten, konferenser och kongresser är viktiga för stadens utveckling, för kunskapsutveckling och nätverksbyggande visar på okunskap och motarbetar hela stadens utveckling till att bli alltmer av ev mötesindustristad. Staden berättade senare att de inte kan se nyttan för Malmö som stad. Detta skulle med största sannolikhet aldrig kunna hända i en annan av Sveriges mötesstäder och är självklart en pinsam plump i protokollet för Malmö och dess framtid.

– Om man inte ser ett värde av att det kommer 300 utvecklare från hela världen till Malmö så är man väldigt snett ute, säger Robert Lindh som även pekar på möjliga skatte- och momsintäkter för staden.

– TYPO3-konferensen har en budget på en miljon kronor. Alla deltagare, och i flera fall även deras familjer, kommer att spendera en hel del pengar i Malmö under den tre dagar långa konferensen.

På kommunen tycker man att Pixelant skickade in sin ansökan för sent.

 

Stockholmsmässan arrangerar matfestival i Kungsträdgården

Den 9 september får Stockholm ett nytt kulinariskt event i Kungsträdgården. Då är det premiär för festivalen Sthlm Street Food där även andra upplagan av Food Truck-SM ska arrangeras.

– Efter förra årets stora intresse kring Food Truck-SM vill vi ge fler möjligheten att följa tävlingen och smaka på maten. Därför känns det jättekul att kunna erbjuda det under vår nya matfestival mitt i city, säger projektchefen Daniel Fritzdorf.

 

 

 

Tillväxt på Arlanda får hotellprojekt att växa

I oktober förra året kom Swedavia och hotelloperatören Nordic Choice Hotels överens om att Arlandas nya storhotell ska drivas av Comfort Hotel.

Med ett kraftigt ökat antal passagerare på flygplatsen har parterna bestämt sig för att hotellprojektet ska växa med 40 rum.

Comfort Hotel Arlanda Airport planeras att öppna i slutet av 2019, och blir därmed Nordens största flygplatshotell med 503 rum fördelade på 14 våningar.

– Det här skärper Stockholms och Sveriges konkurrenskraft och jag är väldigt stolt över att vi får vara en del av det arbetet, säger Petter A Stordalen, Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande.

Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 40 procent från 16 till 23 miljoner resenärer. Sedan 2013 har Arlanda fått 14 nya interkontinentala flygförbindelser.

Det nya hotellet vänder sig främst till fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”.

Inriktningen är mindre rum med hög kvalitet och en stor loungeyta för möten, umgänge och avkoppling. Hotellet placeras intill Sky City med dess stora utbud av butiker och restauranger.

– Vi investerar stort i utvecklingen av en ny flygplatsstad för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.